Comitè d’Empresa 27/12/2018

Punts de la Permanent:

Es confirma que el 24 de juny serà festiu.
Tema Assemblea CTO: el 10 de gener hi ha assemblea i entenem que per part de la empresa no hi haurà problemes per deixar una sala encara que estiguin trencades les relacions laborals.

Ordre del dia:

UGT: res a esmentar.

CGT: portar a l’assemblea general que es ratifiqui el trencament de les relacions laborals, com a ordre del dia.

SO: encara queda molt per l’assemblea, el conseller delegat va dir que la situació dels RJ es tornava a l’anterior i això encara no ha passat, nosaltres a la persona afectada li hem dit que faci un correu, fins que no rectifiquin la situació del RJ es manté.

CCOO: La nostra reflexió és que el 24 de gener queda molt lluny per fer l’assemblea i la problemàtica de les portes persisteix. En un mes l’empresa pot fer el que vulgui i, per això, no podem deixar tant marge. Nosaltres creiem que s’ha d’avançar l’assemblea general, de primeres la data era el 10 de gener per problemes d’espais es va traslladar el 24. Creiem que, encara que no sigui dijous, s’ha de buscar una data mes propera.

El que està passant amb las PAES aquets dies a CCM on els caps de Línea han enviat un correu electrònic dient que els CTO no son responsables legals, trucades amb ordres directes per realitzar els tancaments, visita del Director de Servei de Centre Integrador de l’Operació al CCM la nit de Nadal. És un pols que està fent la Direcció i en un mes es podria normalitzar via ordres directes l’automatització. Tenim en compte que a Can Vidalet l’altre nit es va quedar un usuari dins a l’estació, que va baixar a les vies i el passatger va ser confós per seguretat per un grafiter. El que vam tornar a veure al CCM sobre els tancaments és una mostra que les decisions s’han de prendre el més aviat possible.

SO: Estem d’acord en avançar l’assemblea general, també es pot parlar amb els Mossos d’Esquadra e informar que les estacions es tanquen sense revisar i amb l’alerta terrorista 4. Preguntar també la responsabilitat penal pel CTO a Protecció Civil, Generalitat de Catalunya, etc.

S’acorda contactar amb els Mossos d’Esquadra.

UTM: Es pot avançar l’assemblea però entenem que amb la de CTO que hi ha prevista tampoc es tan urgent, però potser hem de prioritzar la del dia 10.

CPTC: No hem de fer cas a un correu. Això és un pols i haurà tensions. Insistim que el Comitè s’ha mantenir quines són les funcions dels CTO.

SU: Ens estem oblidant de les funcions dels AAC. Perfectament factible que l’assemblea s’avanci en aquest sentit.

CIM: El problema ja el va dir el conseller, sobra gent. Per tant s’ha d’avançar el màxim possible aquesta assemblea. L’altre dia al CCM es va parlar de fer un escrit a Bon Govern hem portat un esborrany.

UGT: s’ha d’aclarir que el CTO es va negar a tancar l’estació per manca de seguretat pels passatgers. D’aquí el correu del cap de línia. Realment hi ha una afectació greu a la seguretat.

Es farà escrit del Comitè d’Empresa a Bon Govern.

SO: ja ho hem parlat abans, per això no tenim cap ordre del dia.

CCOO: creiem convenient fer un escrit a la plantilla informant de l’avís publicat on no parla solament dels ERE i l’article 41, sinó també defineix que de manera unilateral podem variar funcions i salaris bases.

Es genera un debat i s’acorda fer el massiu.

Es realitzen els escrits i l’escrit pendent de reunió amb l’alcaldessa de Barcelona.
Queda pendent buscar un local per mirar d’avançar l’assemblea general i tractar els ordres del dia que serien a dia d’avui : automatització, RJ ,mini períodes, dret a la borsa d’estiu per tres companys del 2018, resolució judicial acomiadament improcedent ACI.

S’aixeca el plenari.

Seguirem informant.