Jornada de lluita

Ahir va ser una gran jornada de lluita de tots els treballadors i treballadores de metro, i per això ens hem de felicitar i sentir-nos orgullosos. La mostra de força i unitat va ser contundent.

Una vaga seguida per prop del 100% de la plantilla de Conveni, amb una manifestació amb més de 1500 persones va treure el cap als carrers de la ciutat i va dur un missatge molt clar a la Direcció de Metro i a la Presidenta de TMB, Mercedes Vidal.

Un cop a la Pl. St. Jaume, la Presidenta ens ha rebut a una representació del Comitè i allà, en una reunió amb moments distesos, i de vegades amb moments de tensió, vam intercanviar opinions amb ella.

Es va comprometre a obligar a l’empresa a negociar de bona fe i ens ha demanat que desconvoquéssim les vagues del 22 i 24/2.

Ens hi vam negar rotundament, i només ho farem si hi ha un moviment en ferm i palpable per part de la Direcció i els i les treballadores així ho aprovem en assemblea.

Vam demanar que es compleixi amb la llei de transparència a TMB, els comptes de l’Empresa i els sous dels directius siguin publicats. La resposta va ser que estan treballant i que costa molt canviar la dinàmica d’una manera de fer que porta 40 anys funcionant igual.

Li vam recordar a la Presidenta que tot i dir que publiquen sous de directius, només ho han fet amb dues persones. I que mentrestant es continuen contractant persones fora de conveni i per tant amb sous i condicions opaques i pactades individualment sense informar al Comitè d’Empresa.

Tot i semblar que hi ha intencions per part de la cúpula de TMB per fer seure a aquesta o a una nova Direcció de Metro a negociar amb la representació dels treballadors, no farem un pas enrere sense aconseguir el nostre objectiu: la fi de la precarietat contractual i un conveni digne.