LA LLUITA CONTINUA!

Ens trobem en una situació on el Consell d’administració de TMB (ATM, AMB, integrat per tots els partits polítics de l’àmbit de Barcelona) han permès un atac directe contra els treballadors de Metro per lluitar contra la contractació precària. Actualment existeix aproximadament 700 treballadors contractats a temps parcial i la Direcció vol mantenir aquesta condició perpètua en el temps. Ens acusen de bloquejar les negociacions i endurir les vagues, doncs expliquem el perquè:

  • Existeix un acord entre les parts (Empresa i Comitè) en el qual els treballadors de temps parcial cap l’any 2022 estaran tots en el torn de nit d’explotació, aquest acord es el que la Direcció de Metro vol eliminar per mantenir personal de temps parcial on ells vulguin i fora dels horaris acordats. El conflicte està encallat per una Direcció que vol trencar aquest acord!

 

  • Internalització de feines: el Comitè d’Empresa exigeix un compromís real que, a la finalització dels contractes de feines que haurien de ser de treballadors de metro, ho tornin a fer personal de Metro (canvi de vies, per exemple). Això implicaria llocs de treball de qualitat i una bona gestió dels diners públics. No oblidem que ara mateix paguem per aquests serveis a uns tercers!

 

  • Jubilació parcial any 2019: el Comitè d’Empresa demana les mateixes condicions ja firmades amb Bus, un acord nou de jubilació parcial.

 

  • Augment salarial: el Comitè d’Empresa ho demana Lineal. És a dir, repartir per igual la massa salarial dels treballadors. La Direcció de Metro ho vol percentual: els que cobren més guanyin encara més (es veu que amb els objectius no en tenen prou).

 

  • Compliments d’acords, lleis, convenis, laudes, etc. La Direcció de Metro no respecta acords ni lleis. Clar exemple podria ser que els treballadors de temps parcial, segons llei, no poden realitzar hores extraordinàries i els obliguen a fer-les. Altre exemple podríem dir la protecció de la dones gestants i lactants on aquesta empresa a dia d’avui segueix sense complir la llei de prevenció de riscos laborals i manté a les dones en llocs de treballs amb riscos greus. Les treballadores que decideixen alimentar els seus fills amb llet materna les obliguen a extreure la llet entre cuques i males olors.

 

S’esperava de la nova Direcció política, ja no la millora en condicions laborals si no que també fessin complir les lleis. Existeixen límits pressupostaris i els treballadors som conscients (ja hem donat mil fórmules per complir-la), el que no podem entendre es perquè es gasten els diners en campanyes com la Karma o en pagar-se els objectius a directius per fer-los més feliços, quan els que mouen Barcelona som els treballadors de Metro.

Tenim clar que no abonar el concepte a compte de conveni, el famós 1% que marca la pròpia llei, i trencar d’aquesta manera l’acord del 7 de juliol és més que bloquejar. És buscar un conflicte encara més viu i de manera frontal!

 

És el moment de demostrar a l’Ajuntament el nostre malestar per les decisions nefastes que estan realitzant dins del marc de l’ATM i el Consell d’administració!

 

És hora de moure’ns, d’explicar i de seguir lluitant tots junts per un Conveni digne!