MEDIACIÓ DE LA VAGA 03/05/2017

Durant la reunió de mediació de la tarda, el Director Marc Grau es la sorpresa, es presenta davant el comitè de vaga i els mediadors amb la finalitat d’explicar la bona voluntat de feina que tenen sent un “equip de treball nou”

Ens realitza un resum del funcionament de “govern” al si de TMB, acabant com a responsables de les decisions els accionistes d’aquesta empresa (l’Àrea Metropolitana de Barcelona)

Ens vol transmetre fiabilitat amb un discurs senzill, i repeteix la NO intenció de privatitzar FMB.

Ens realitza el mateix discurs que la presidenta de TMB, segons ells no pretenen retallades salarials, segons ells volen millores en contractacions i condicions laborals.

Ens demana oportunitats per retrobar la negociació.

La part social li recorda el que estan realitzant a nivell de manteniment, també li recorda els incompliments d’acords, convenis, etc.

La part social li recorda que son 16 vagues convocades sota la seva Direcció, deixant clar que l’assemblea de treballadors és la força del nostre “Consell d’administració” o “accionistes” que decideixen com protegir els llocs de treball.

La part social li recorda les inspeccions de treball, on els requeriments d’inspecció son els que es posa sobre la taula.
Li recordem que el problema és la falta de relacions laborals.
Li recordem que existeixen peticions que no tenen cost per la Direcció com poden ser les vacances pels treballadors en el tema de rotació o canvis de vacances.
Li recordem el no compliment de la N invertida (acord de 7 de juliol 2016)

Totes aquestes situacions creen DESCONFIANÇA per pactar qualsevol redactat amb la Direcció.

Quedem emplaçats demà a les 10h a mediació amb la intenció i la proposta per part del departament de treballar sobre un redactat que la direcció haurà de dur.