MEDIACIÓ DE LA VAGA 17/05/2017

Durant la reunió d’avui a la mediació convocada a les 10h del mati, la Direcció ha demanat un temps de recés per poder fer a mans del comitè el nou document i les explicacions respecte al debat de la reunió anterior.

La reunió comença a les 12:30h i se’ns dóna la versió 6 del document de treball, durant tot el dia la Direcció realitza una exposició punt per punt, al·legant les limitacions pressupostàries i legals envers la taxa de reposició i de salaris.

Els moviments tornen a ser mínims per part de la Direcció.

Segons paraules de la Direcció una proposta “TRENCADORA” on es varien horaris de Temps Parcial per minimitzar els còmputs, on oferixen una nova categoria AAC formador +-200 persones amb condicions salarials per sobre del MOT. Limiten a un 25% el Temps Parcial en el nous horaris de treball (T4/T5).
També ofereixen horaris de caps de setmana alterns amb modificacions pels porta cotxeres fixes i suplents (aquests suplents podran gaudir dels nous horaris dels operaris de Material Mòbil) i ofereixen una reposició prevista en el departament de vies.

Ofereixen garanties de tornada en excedències i parlen de taula tècnica pel col·lectiu CTO per solucionar els incompliments.

Desapareix del document de treball L’equivalència en peces de conducció al·legant que amb els nous horaris i la nova categoria es compliria L’equivalència i s’obren a poder parlar amb detall de tots els temes de manera més tranquil•la.

Moment GRAU a la reunió, no presencialment al carrer Sepúlveda, tot i que ens fan cinc cèntims (emissió de roda de premsa del DIRECTOR) indicant al comitè de vaga si en l’assemblea presentarem aquest document, si aquest divendres tenim assemblea per traslladar i fer valoracions i ens qüestionen per què no!!

Ens recorden l’esforç fet per part de la Direcció per apropar-se a les nostres peticions, li fem cinc cèntims el comitè de vaga i expliquem que la Presidenta ha manifestat que està TOT l’Ajuntament involucrat en aquest conveni per poder solucionar el conflicte, i com és lògic la part social no te disposició dels gabinets jurídics ni assessors especialistes per poder fer una valoració al detall.

Existeix malestar per part de la Direcció, tot i que segueixen mantenint la predisposició verbal per puntualitzar els conceptes que ELLS veuen VIABLES.

Després de repassar el document conjuntament, mediació vol una resposta demà. La part social hem estat fins a les 20:15h repassant el document.

Demà a les 10h tornarem al Departament per seguir treballant la proposta.